Прв работен состанок    

Скопје, 18/03/2011

Врз основа на обврските кои произлегуваат од Заклучоците од точка 3, донесени на дваесет и четвртата седница на Владата на Република Македонија, одржана на 15/02/2011 година, на ден 18/03/2011 година (петок), со почеток во 12:00 часот, во просториите на Владата на Република Македонија се одржа првиот работен состанок на Координативно тело за организација на Македонското претседателство со Европскиот форум за намалување на ризици од катастрофи.

Работна конференција “Намалување на ризици од катастрофи во Југоисточна Европа“    

Рим, Италија / 07-10/03/2011

Во организација на Стратегијата на ОН за намалување на ризици од катастрофи и Италијанската државна агенција за цивилна заштита се одржа тридневна конференција на тема “Намалување на ризици од катастрофи во Југоисточна Европа“ во Рим, Италија.

Конференцијата беше поддржана и од Светска банка, Советот на Европа, и Европската комисија.

Syndicate content