Состанок на Управувачкиот Комитет на Проектот “Building Resilience to Disasters in Western Balkans and Turkey”

Почитувани,

Welcome address, Dr. Ljupco RistovskiВо петок, 31 Мај 2013 година, во Скопје се одржа Вториот состанок на Управувачкиот Комитет на Проектот “Building Resilience to Disasters in Western Balkans and Turkey”.


Проектот се одвива во рамките на Стратегијата на Обединети нации за намалување на ризици од катастрофи и Европската комисија и претставува сериозна активност во насока кон зајакнување на капацитетите и активностите на УХМР и Националната платформа за намалување на ризици од катастрофи во Република Македонија.


Second Meeting of the Project Steering Committee- PROGRAM